Sjukamp

Den här bloggen är på många sätt ett vältrande i en persons upplevelser kring en sjukdom. Det betyder att det kan vara mycket upprepningar och gå lång tid mellan inläggen. Detta beror på att jag som skriver den gör så endast i upplysningssyfte och i förhoppning att bringa svar till frågor som andra personer i liknande sits sitter och grubblar på. Har jag inget att skriva om skriver jag heller inget och långa perioder finns inget att rapportera. Ni kommer inte att hitta texter kring annat än sjukdomen diabetes typ-1 här, om inte jag tyckt att en i övrigt högst tråkig text behövt lite uppiggande ordkonst. Inte heller kommer ni hitta bilder på mat, kläder, smink, frisyrer eller annat här. Den som söker sådant kan gå in på valfri övrig blogg. Jag har skrivit här under ett år nu och upplever att jag uttömt det mesta inom ämnet. Det betyder att kommande texter kommer ske högst sporadiskt och endast om jag finner någon mening eller kvalitet i det. Sökes kontakt går det att ordna genom Facebook eller att kommentera ett inlägg.

Det är en vedertagen uppfattning, även om det som vanligt gällande diabetes är högst individuellt, är att diabetiker har nedsatt immunförsvar. Ibland undrar jag om det hos mig helt saknas immunförsvar. Som om jag glömt att uppdatera antivirusprogrammet och stängt ned brandväggen. Om någon i min närhet har någon slags infektion i kroppen kan jag med närmast hundraprocentig säkerhet säga att jag kommer dras med samma infektion inom ett par dagar.

Sedan årsskiftet kan jag dra mig till minnes tio olika sjukdomstillstånd. Jag har inte fört journal över dem och det kan vara så att jag missat någon. Sju av dessa har handlat om förkylningar. Tre av sju har inträffat den senaste månaden. Min son började på dagis för en månad sedan. Dessa senare infektioner har dock varit milda i jämförelse med de som härjade under vinter och tidig vår och jag har något sånär fungerat normalt.

Jag har hela livet varit drabbad av förkylningar runt fem gånger årligen, vilket ju inte är allt för långt ifrån nuvarande antal och som kan klassas som inom ramen för vad som skulle vara acceptabelt. Dock är det dryga tre månader kvar av året. Tre månader som allmänt brukar vara rätt intensiva vad gäller förkylningar. Det finns ingenting som får mig att tro att min infektionskvot för 2014 är fylld ännu utan jag stålsätter mig inför kommande kvartal.

Förutom halsflussen i vintras, vilken hade mig sängliggande runt tre veckor, har varje infektion hängt i sig i omkring en veckas tid. Sammantaget betyder det att jag har varit sjuk drygt en vecka varje månad så här långt detta år. Eller cirka 30% av tiden. Skulle jag vara normen för Sveriges befolkning skulle vi vara ett högst ineffektivt land.

Idag har jag tid hos en diabetesläkare för att gå igenom mina värden. Vanligtvis skulle jag ha träffat min vanliga diabetessköterska vid den här tiden på året, men eftersom jag tvingade till mig ett möte i somras så bestämde vi att jag ska till min vårdcentral för en enklare genomgång. Jag ska då passa på att ta upp den här frågan rörande infektioner.

Annonser

Taggar:, , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: